Aprakstītā metode pannas tīrīšanai balstās tikai uz viena līdzekļa pievienošanu tīrīšanas procesā.
Piedeguši ēdiena atlikumi var mainīt nākamā ēdiena garšu un aromātu, piešķirot tam rūgtu vai nepatīkamu piegaršu. Turklāt piedegums var arī radīt neveselīgus savienojumus, kas nav vēlami turpmākajās gatavošanas reizēs.
Ja piedegums uz pannas netiek notīrīts pareizi, tas var uzkrāties un laika gaitā bojāt pannas virsmu. Īpaši svarīgi tas ir neadhezīvām (nepieķerošām) pannām, kuras var tikt sabojātas vai kļūt mazāk efektīvas, ja piedegumu noņemšanai tiek izmantoti abrazīvi līdzekļi vai asie skrāpji.
Jauns triks
Internetā pavisam nesen izplatījās kāds efektīvs triks, kas palīdzēs bez lielas piepūles iztīrīt pannu no piedeguša ēdiena, raksta The Mirror.
Kāds Reddit lietotājs lūdza palīdzību pēc tam, kad bija uzsildījis kukurūzas tako un nespēja pēc tam notīrīt pannu: “Esmu izmēģinājis karstu ūdeni, tīrīšanas pastu, verdošu ūdeni, aukstu ūdeni un ziepes, kā arī karstu ūdeni un ziepes”.
Viens no atbildējušajiem lietotājiem ieteica vieglu un ātru tīrīšanas metodi, kuras efektivitātei daudzi piekrita.
Kā iztīrīt pannu no sodrējiem – 1. metode
Aprakstītā metode pannas tīrīšanai no sodrējiem paredz pievienot cepamo sodu.
“Piepildiet pannu ar ūdeni, pievienojiet 2-3 ēdamkarotes cepamās sodas un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Izslēdziet karstumu, ļaujiet nedaudz atdzist un pēc tam berzējiet netīrās malas ar sūkli vai birstīti. Tā uzreiz nomazgājas. Ja uz pannas ir pielipuši tauki, atkārtojiet to pašu un, tiklīdz izslēdzat karstumu, pievienojiet 1/2 karotes trauku mazgāšanas līdzekļa.”
Bet izrādās, šī pat nav labākā metode! Ir viena metode, kas ir vēl efektīvāka!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk